
Till två limpor:
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
4 dl blandade frön (jag hade linfrön, solrosfrön och vetekross)
4 tsk bikarbonat
salt (skippade jag, avskyr salt mat)
0,5 dl olja
0,5 dl mörk sirap
1 l filmjölk
Blanda torra ingredienser i en bunke och häll sen på olja, sirap och filmjölk och rör ihop till en jämn smet. Häll upp smeten i smorda, avlånga formar. Grädda i 175 grader i 100 minuter. Brödet blir mörkare hela tiden och när det är klart är det riktigt mörkt.
Låt brödet svalna en stund och stjälp sen upp det på ett galler och låt svalna under handduk i någon timme. Ät ljummet eller frys in direkt.
Låt brödet svalna en stund och stjälp sen upp det på ett galler och låt svalna under handduk i någon timme. Ät ljummet eller frys in direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar