måndag 27 juni 2011

Midsommarnöjd

Tillbaka i stan efter en härlig midsommarhelg ute i kustbandet. Käringön blev det i år.

Har ätit fantastisk mat; med en kock i gänget blir det lätt så. Nyfiskade kräftor och räkor, galet god sill, perfekt grillad oxfilé, hemslungad potatissallad, stans godaste knäckebröd med läcker cheddarost. Att ha en bakverksspecialist med sig var inte så dumt det heller; midsommartårtan smakade himmelskt med smaskiga hembakade marängbottnar!

Vet inte riktigt vad jag själv bidrog med. Lyckades spela boule så hårt att klotet sprack och lära min värdinnas tioåriga dotter några mindre väl valda ord. Hade ingen aning om att "köttorgie" inte är ett ord som tredjeklassare bör ha i sitt vokabulär.. Vidare lyckades jag vara kaxig mot dörrvakten på krogen, så att han hotade med handbojor och en natt i hans sjöbod. Inte visste jag att det inte är okej att säga till en 150 kg dörrvakt att "bara för att du är längre än mig bestämmer du inte över mig". Blir nog inte medbjuden nästa år. Eller ja, i så fall av dörrvakten ;-).

Har haft en sjukt rolig helg även mellan måltiderna. Har badat badtunna så mycket att det börjat växa simhud mellan tårna, tagit sköna havsdopp, dansat runt midsommarstången, träffat nya roliga människor (bland annat "margarinkungen" och "Bingo Rimér", a.k.a. Håkan), myst med Fanny och garvat loss och haft djupa samtal med kvinnan som alla verkar tro är min syster - Helena, och hennes man, min stand-in-man Daniel ;-).

Nu gäller det att uppbringa lite jobbentusiasm de sista två veckorna innan semestern drar igång på allvar. Tänker dock försöka få loss mig själv härifrån på fredag och ta långhelg på landet med fina Fredrik. Ska krattas grus och skrubbas altan, men det finns nog tid för lite mys på klipporna mellan varven oxå :-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar